Foodtruck in de kijker: Friet & Co

Foodtruckbestellen zet geregeld foodtrucks in de kijker. Deze keer was het de beurt aan Dimitri Verbanck van Friet en Co foodtruck. Een prachtige truck waaruit heerlijk frietjes en snacks worden geserveerd. Maar werken frietjes in België nog wel? En is het leven van een foodtruck echt zo glamoureus als het lijkt? Wij stelden hem enkele vragen en vonden meteen dat hij een plaats in de kijker op onze site verdiende!

Hoe is het foodtruck avontuur voor jou/jullie ontstaan?

Na een buitenlands avontuur van 2 jaar in de entertainementsector, was ik enkele maanden terug naar België afgereisd om weer op adem te komen. Dit is uiteindelijk volledig anders uitgedraaid 😉

Via mijn zus kwam ik terecht in een gerenommeerd frituur te Wijnegem, waar we met een zeer groot team, gemotiveerd kwaliteit en service leverden.
Zo werden we jaarlijks met grote voorsprong uitgeroepen tot beste “Best-Frit frituur” van België.

Door de vele aanvragen van enthousiaste klanten werd er besloten ook mobiel te gaan.

Een uitblinker voor ons is het event waarop we samen met Hollywoodster Kevin Hart honderden frietjes aan uitzinnige fans hebben uitgedeeld.

 

Wat is je tot nu toe het meest bijgebleven van je foodtruck verhaal?

We hebben, onder andere, met Kinepolis Film Distribution reeds meer dan 10 jaar een zeer nauwe samenwerking.
Hierdoor heeft half bekend Vlaanderen reeds met succes onze frietjes geproefd.

Een uitblinker voor ons is het event waarop we samen met Hollywoodster Kevin Hart honderden frietjes aan uitzinnige fans hebben uitgedeeld.

Dit op een persmoment ter gelegenheid van de première van zijn nieuwste film in combinatie met een optreden in een uitverkocht sportpaleis.

 

De keuze om te starten met een foodtruck werd snel gemaakt omdat?

De massale vraag van onze klanten kwam door de unieke kwaliteit en service die we reeds jaren leverden in onze frituur.
Deze ervaring wilden we absoluut op locatie mogelijk maken. Dit was 12 jaar geleden nog “ontgonnen” terrein en we mogen met trots stellen dat we pionier zijn in stijlvol en lekker frituren aan huis!

 

Wat is er zo uniek aan jullie foodtruck of frietjes?

We hebben meteen de nadruk gelegd op stijl, service en kwaliteit. De verse frietjes en heerlijke snacks gaan er dankzij onze kennis en professioneel materiaal tegen soms wel 1000 per uur van door 😉
In plaats van bijvoorbeeld een witte caravan, kwamen we meteen met zwarte strakke wagens aan huis.

In de loop der jaren hebben we dan ook onze huisstijl, look, inrichting en kleuren gepatenteerd.

Als je 3 redenen mag geven waarom iemand “Friet & Co” moet boeken via foodtruckbestellen.be. Welke zouden dat dan zijn?

  1. Ongeëvenaarde ervaring in dit segment
  2. Zeer correcte prijs-kwaliteitsverhouding
  3. Unieke en stijlvolle friet-ervaring

 

Heb je nog een foodtruck-gerelateerde droom?

Het klinkt misschien als een cliché, maar het het moment waarop ons zoontje Mauro binnen afzienbare tijd mee frietjes bakt, zou voor ons opnieuw historisch zijn.

Wens je nog enkele foodtrucks een “shout out” te geven? (Een vermelding omdat je ze respecteert, met ze op een festival hebt gestaan of..?)

Met Pasta Per Tutti en Ambiance Mobile hebben we reeds enkele keren succesvol samengewerkt! We hebben echter ook een vriendschapsband met Billboa foodtruck!

 

Voor de lezers: waar kunnen ze Friet & Co komende weken uitproberen? op welke events of plaatsen?

Overal! Echter verzorgen we enkel privé-feesten bij mensen thuis of op bedrijfsterrein, hierdoor kunnen de lezers ons best boeken om kennis te maken met onze heerlijke frietjes en meteen hun gasten te verwennen 😉

Vind & boek foodtruck Friet en Co

Friet en Co
Share This